Το 1ο βραβείο στην κατηγορία του project ανάμεσα σε 14 ομάδες κέρδισε η ομάδα του 1ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας στο FIRST LEGO LEAGUE, τον μεγαλύτερο διαγωνισμό έρευνας και ρομποτικής για παιδιά.

1o δημοτικό

legoΤο FLL ή αλλιώς FIRST LEGO LEAGUE είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST(R) (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO(R) και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.
To 2013 – 2014 ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση) με μεγάλη επιτυχία και από τότε διοργανώνεται κάθε Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, ενώ διεξήχθη τόσο στην Κύπρο όσο και στην Βουλγαρία.

Οι μαθητές της ΣΤ’ του 1ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας, εργάστηκαν με τη βοήθεια της Στέλλας Κεραμιτσή και της Θεοδώρας Μαγουλίδου.
Στις 11 με 12 Μαρτίου ο διαγωνισμός συνεχίζεται στο ανοιχτό πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής με συμμετοχή 98 ομάδων! Σκοπός των δασκάλων, των γονέων κ του συλλόγου γονέων του πρώτου δημοτικού, είναι η ενθάρρυνση, η αναζήτηση και η ανάδειξη νέων, σύγχρονων μορφών εκπαιδευτικών δράσεων των μαθητών μας, ώστε περά από την αξία της εμπειρίας, να θεμελιωθεί μια νέα προσέγγιση στις δυνατότητες ενός σχολειού μέσα στην πραγματική ζωή.
Στην ομάδα συμμετείχαν αλφαβητικά: Αθανασούδης Ιωάννης, Βαγενάς Γεώργιος, Βλασακίδης Απόστολος, Βλασακίδου Κωνσταντίνα, Γεωργιάδη Κυριακή, Δημητριάδου Μαρία, Κανίδης Παναγιώτης, Κιηγμάς Ιωάννης, Κυργίδης Χρήστος, Κυργίδου Σοφία, Μανουσίδης Γεώργιος.