Προκόπης ΠαυλόπουλοςΑνήμερα της εορτής των Αγίων Θεοδώρων, των Αγίων που προστατεύουν τη Νέα Ορεστιάδα ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ορεστιάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο δήμαρχος Ορεστιάδας κατά το χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ιστορία και τη δυναμική της Ορεστιάδας, στέλνοντας όμως ηχηρό μήνυμα στην κεντρική εξουσία για την ανάγκη στήριξης της περιοχής, ώστε να παραμείνουν οι νέοι σ’ αυτή και να αναπτυχθεί.
Ο κ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος στο Κάραγατς, την Αδριανούπολη, τη συνθήκη της Λωζάνης, ενώ χαρακτήρισε μεγάλο τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Παράλληλα για ακόμη μία φορά αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Τουρκία τονίζοντας: «Στέλνουμε το μήνυμα της ανυπόκριτης της δημιουργικής φιλίας και της χωρίς καμιά ιδιοτέλεια καλής γειτονίας αλλά στέλνουμε κι ένα άλλο μήνυμα. Ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία».
Στην τελετή μεταξύ άλλων ήταν παρόντες μητροπολίτες, βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, πρώην δήμαρχοι Ορεστιάδας και δημοτικοί σύμβουλοι.
Δείτε φωτογραφίες από την τελετή ανακήρυξης Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Ορεστιάδας.

μαυρίδης

Καραγιάννης Μαυρίδης

Πέτροβιτς

Παυλόπουλος

Παυλόπουλος επίτιμος

Σάκης Μαρία

τελετάρχες

τελετάρχες1

Γκαρά Εμμανουηλίδου

Γκατζίδης

κάμερες

Καβαρατζής