Στον επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Παύλο Μιχαηλίδη επέρριψε τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην υπόθεση του νέου Λυκείου των Φερών ο  δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρουσιάστηκε η οριστική  μελέτη, την οποία τελικά έχει αναλάβει η τεχνική υπηρεσία του δήμου, αφού οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, όπως είπε ο δήμαρχος «μας είπε ότι χρειάζεται 10 μήνες, αφού είναι μία διαλυμένη υπηρεσία». Προκειμένου να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ο δήμαρχος αποφάσισε να γίνουν ό,τι μελέτες και διαδικασίες υπολείπονται από τις υπηρεσίες του δήμου.

Ο κ. Λαμπάκης κατηγόρησε τον κ. Μιχαηλίδη ότι βάζει συνεχώς εμπόδια, αδιαφορώντας για το συμφέρον του δήμου, προκαλώντας διαρκώς καθυστερήσεις, είτε όπως έγινε με το θέμα της μίσθωσης του οικοπέδου που ‘κόλλησε’ για μήνες στο ελεγκτικό συνέδριο, είτε μετά με διάφορες παρεμβάσεις του. Ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ σημείωσε πως ο δήμος χειρίστηκε την υπόθεση με προβληματικό τρόπο, αφού θα έπρεπε να αγοράσει και όχι να νοικιάσει το οικόπεδο, ενώ έκανε λόγο για κωλυσιεργίες που δεν δικαιολογούνται.

Τα πνεύματα άναψαν όταν ο δήμαρχος σηκώθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στον κ. Μιχαηλίδη, τον ρώτησε «είσαι αυτοδιοικητικός εσύ; Έχεις γράψει τη δημοκρατία στα παλιά σου τα παπούτσια; Δεν ντρέπεσαι;».

Στη συνεδρίαση παρενέβη και η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Κρίστα Μπάμπουρα, η οποία ζήτησε να γίνει άμεσα το σχολείο, αφού, όπως είπε, «να μας κρατήσετε έξω από τον πόλεμό σας, μόνο το σχολείο μας ενδιαφέρει».

δσ-αλεξπολη