Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ορεστιάδας Κούλα Πετρέση, απαντάει στις ερωτήσεις του Γιάννη Τομαδάκη, καθώς σε λίγες μέρες, συμπληρώνονται 2,5 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της.

ΠετρέσηΗ αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν τον πρόεδρο του χωριού. Δεν ξέρω πόσοι γνωρίζουν την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας. Αλήθεια ποιες οι αρμοδιότητες της προέδρου;
-Είναι αρκετοί που δεν γνωρίζουν την ύπαρξη και τις αρμοδιότητες της προέδρου της Δ.Κ Ορεστιάδας. Όντως ο όρος πρόεδρος του χωριού είναι πιο γνωστός και αυτό οφείλεται στο ότι απευθύνετε σε μικρότερη ομάδα κατοίκων από την δημοτική κοινότητα Ορεστιάδας που είναι μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό. Συγχρόνως βρίσκομαι στην έδρα του δήμου μας, όπου συνυπάρχουμε με όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Σκοπός των προέδρων Δ.Κ. είναι να εντοπίζουν οι ίδιοι και να ενημερώνονται από τους δημότες για τα καθημερινά προβλήματα και την εξέλιξή τους. Ουσιαστικά είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους δημότες και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.
Είστε παρούσα σε κάθε δημοτικό συμβούλιο. Πώς κρίνετε τη λειτουργία του;
-Ναι, επιδιώκω να συμμετέχω στα δημοτικά συμβούλια. Με αυτόν τον τρόπο, θεωρώ ότι η ενημέρωση είναι πιο ολοκληρωμένη και μέσα και από την συζήτηση και τον ευγενή αντίλογο που δημιουργείτε, και οι δημότες μπορούν να έχουν πιο σφαιρική άποψη επί των θεμάτων.
Στην πόλη της Ορεστιάδας τι πρέπει να αλλάξει;
-Καταρχήν η νοοτροπία μας πάνω στην καθημερινότητα και την λειτουργικότητα του δήμου και της πόλης. Πιστεύω ότι γενικότερα βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, όμως χρειάζεται ακόμη δουλειά στο να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις, δηλαδή στο να επιδιώκουμε την σωστή λύση των προβλημάτων στην καθημερινή και αλλά και στην μελλοντική λειτουργία της πόλης μας.
Έχετε συνεργασία με τους άλλους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων; Τόσο της Ορεστιάδας όσο και άλλων Δήμων;
– Διατηρούμε καλή επικοινωνία και \καλή συνεργασία με τους προέδρους Δ.Κ. άλλων δήμων αλλά κυρίως με του δήμου μας. Άλλωστε οι στόχοι είναι κοινοί.
Σε επόμενες εκλογές θα είστε πάλι υποψήφια πρόεδρος ή ενδέχεται να διεκδικήσετε θέση Δημοτικής Συμβούλου;
-Καταρχήν να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία της συνέντευξης και να ευχαριστήσω δημόσια τον δήμαρχο μας, Βασίλη Μαυρίδη, που πίστεψε σε μένα και μου πρότεινε να συμμετέχω ως υποψήφια στον συνδυασμό του στις εκλογές του 2014. Φυσικά να ευχαριστήσω και τον κόσμο που με στήριξε σε αυτήν μου την προσπάθεια, άλλωστε οι δημότες κάνουν την τελική επιλογή των εκπροσώπων τους στην τοπική αυτοδιοίκηση της Ορεστιάδας. Για τις επόμενες εκλογές, θεωρώ ότι είναι σχετικά νωρίς για να το συζητήσουμε. Όσο για την ενδεχόμενη θέση της υποψηφιότητας μου, δεν θα είναι μονό δική μου απόφαση αλλά θα πρέπει να λάβω και την ανάλογη εμπιστοσύνη από τον ίδιο τον συνδυασμό.