εκλογέςΥπομονή μέχρι τις επόμενες εκλογές θα πρέπει να κάνουν πολιτευτές που ονειρεύονται να συμπεριληφθούν σε κομματικά ψηφοδέλτια, ειδικά κομμάτων εξουσίας.
Το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές σύντομα, τους απομακρύνει από το όνειρό τους να κυνηγήσουν την είσοδό τους στη βουλή καθώς το πιθανότερο είναι στις εκλόγιμες θέσεις των κομμάτων να συμπεριληφθούν οι νυν βουλευτές.
Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι και στις προηγούμενες εκλογές που ήταν με λίστα (Σεπτέμβριος 2015), δεν υπήρχαν ανακατατάξεις στον Έβρο, καθώς τα κόμματα αποφάσισαν να μην αλλάξουν τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας που είχαν δώσει οι ψηφοφόροι λίγους μήνες πριν.
Έτσι, ειδικά στο κόμμα της ΝΔ, λογικά επικεφαλής θα είναι ο Τάσος Δημοσχάκης, δεύτερος ο Άκης Γεροντόπουλος και τρίτος ο Αλέκος Δερμεντζόπουλος.
Από εκεί και πέρα, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο η ΝΔ να εκλέξει τέταρτο βουλευτή στον Έβρο, η θέση θα είναι καθαρά, θέση παρουσίας και σε καμία περίπτωση παρακαταθήκη για επόμενη εκλογική διαδικασία.
Εκτός αν ο πρόεδρος της ΝΔ αποφασίσει ριζική ανανέωση και κάνει τη διαφορά. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως θα αντιμετωπίσει όχι αυτούς που θα αφήσει απέξω, αλλά αυτούς που δε θα είναι σε εκλόγιμη θέση.