ΔημοσχάκηςΣε τεταμένο κλίμα οι σχέσεις, αν και στο προσκήνειο όλα βαίνουν καλώς. . .

Αν ήταν σχέσεις ξένων κρατών θα γράφαμε για διπλωματικό επεισόδιο. Επειδή πρόκειται για σχέσεις δύο ισχυρών (λόγω θέσης) ανδρών και μάλιστα του ίδιου πολιτικού κόμματος, του επόμενου κόμματος εξουσίας της χώρας τα πράγματα δεν έχουν να κάνουν με επεισόδια, αλλά με τίτλους τέλους.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης κατέθεσε αναφορά στο προεδρείο της βουλής, επιστολή διαμαρτυρίας της κίνησης αλληλεγγύης πολιτών βορείου Έβρου «Ακρίτες», σχετικά με προβλήματα διαρροών που υπάρχουν στο σιφόνι, τμήμα του δικτύου άρδευσης του κάμπου Τριγώνου. Ο βουλευτής κατέθεσε την αναφορά και όπως υπογραμμίζει προτείνει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων αποκατάστασης, ενώ παράλληλα ζητάει από τους αρμοδίους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, την άμεση εφαρμογή των τεχνικών μέτρων στήριξης του σιφονιού, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου.

Με το που έμαθε το γεγονός ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, τηλεφώνησε στον βουλευτή για να του πει μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη 3.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση του προβλήματος και προφανώς θα του εξήγησε και το ιστορικό του προβλήματος το οποίο δεν επισκευάστηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή αν και ήταν εντονότατο από τότε.
Στο μεταξύ, το γεγονός ότι η περιφέρεια έχει προχωρήσει με το συγκεκριμένο θέμα και έρχεται η πρωτοβουλία του βουλευτή, προκαλέί έντονες αντιδράσεις μέσα στους περιφερειακούς συμβούλους του Έβρου, οι οποίοι ανήκουν και στο ίδιο πολιτικό κόμμα με τον βουλευτή.
Δεν γνωρίζουμε αν θα είχε προχωρήσει στην κατάθεση της αναφοράς ο βουλευτής αν προηγουμένως είχε μιλήσει με τον κ. Πέτροβιτς, σίγουρα όμως ο αντιπεριφερειάρχης θα σήκωνε το τηλέφωνο, γιατί είναι οπαδός της γνωστής φράσης: «Δεν ήξερες, δε ρώταγες;».
Πάντως πολιτικά εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή του Τάσου Δημοσχάκη θα τον απομακρύνει κι άλλο από αυτοδιοικητικούς στους οποίους στηρίζει σε μεγάλο βαθμό τις όποιες πιθανότητες εκλογής, καθώς το θέμα όπως το αντιλαμβάνεται το thraki Νεα, συζητώντας γύρω από την συγκεκριμένη εξέλιξη δε θα ξεχαστεί στις ερχόμενες (σύντομα;) εκλογές.
Αν κρίνουμε μάλιστα ότι σε άλλα πολιτικά γραφεία τρίβουν τα χέρια τους, τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά.