ΜαργαρίτηΘλίψη στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης
Βαρύ πένθος στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αφού ήταν στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εβρου και υποψήφια βουλευτής

Θλίψη σκέπασε την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, πένθος βαρύ στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ . Στα 49 της μόλις χρόνια, πρόωρα και άδικα «έφυγε» από τη ζωή η Αναστασία Μαργαρίτη. Το πρόβλημα υγείας αντιμετώπιζε, επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα και παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε, νικήθηκε. Το χαμόγελο και η δυναμική της παρουσία δε θα ξεχαστούν από τους φίλους και συνοδοιπόρους της
Γεννήθηκε στη Συκοράχη και διέμενε στην Αλεξανδρούπολη. Οικονομολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας , εργαζόταν στην ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης, ήταν ενεργά δραστήριο μέλος του ΣΥΡΕΖΑ τα τελευταία χρόνια, είχε έντονη παρουσία στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής μας.. Στέλεχός του από το 2012 και μετά, σταθερά μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου, ήταν υποψήφια Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και το 2015, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος το 2014. Διετέλεσε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Συκοράχης.

ψηφοδέλτιο Συριζα Έβρου
Η Αναστασια Μαργαρίτη υποψήφια βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ το 2012, δεύτερη από αριστερά.
Μηνύματα
“Δύσκολη μέρα ξημέρωσε…Στάθηκε δίπλα μας σε δύσκολες στιγμές. Μας άφησε το χαμόγελό της να την θυμόμαστε. Καλό σου ταξίδι Αναστασία” το σχόλιο του Δημήτρη Ρίζου.
Με πολύ θάρρος έδωσε και την τελευταία μάχη της» αναφέρει ο Γιώργος Καίσας, «Καλό ταξίδι» το αντίο της Νατάσας Γκαρά.
Σε μήνυμά τους, η Νομαρχιακή Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και η Οργάνωση Μελών Αλεξανδρούπολης έγραψε: «Βαρύς ο αέρας απόψε..κι ο πόνος στη ψυχή μας ανείπωτος…η ΟΜ Αλεξ/πολης και η Ν.Ε Εβρου αποχαιρετά μια αγαπημένη συντρόφισσα την Αναστασία Μαργαρίτη…μια γυναίκα δυνατή, πληθωρική παρουσία ανάμεσα μας χρόνια τώρα…μια φίλη γλυκειά,ζ εστή, που το γέλιο της ηχεί ακόμα…μια συντρόφισσα αταλάντευτα στρατευμένη στο μεγάλο κ επίπονο αγώνα για βαθιές αλλαγές στην πατρίδα μας. Έδωσε με σθένος ψυχής κ αξιοπρέπεια τη μεγάλη μάχη της ζωής της….Αγαπημένη μας Αναστασία, όλοι εμείς οι σύντροφοι σου σ’ αποχαιρετάμε με οδύνη κ είμαστε παραστάτες, αυτή τη δύσκολη κ τραγική ώρα, στον αγαπημένο σου Γιώργο. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας…θα είσαι πάντα ανάμεσα μας….».
Η κηδεία της έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στον Άγιο Βασίλειο.

Γ.Π.