εθελοντική ομάδα αρχιτεκτονικής κληρονομιάςΕθελοντική ομάδα με στόχο την καταγραφή της τοπικής πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Έβρου δημιουργεί η Χρύσα Μπαχαρίδου. Στο μήνυμά της η κα. Μπαχαρίδου, περιγράφει τους στόχους και τις δράσεις της ομάδας:

Η αρχιτεκτονική κληρονομιά είναι αναντικατάστατο κεφάλαιο στη συλλογική μνήμη ενός έθνους και της κοινωνίας. Αυτό το κεφάλαιο πρέπει να προστατευτεί και να αξιοποιηθεί. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια εθελοντική ομάδα καταγραφής παλαιών κτισμάτων και παραδοσιακών οικισμών του Νομού Έβρου, με σκοπό να αναδείξουμε τη σπάνια αισθητική και τον μοναδικό ιστορικό και πολιτιστικό μας πλούτο.
Η ομάδα μας θα παραδώσει το υλικό της καταγραφής σε φορείς προς αξιοποίηση του και συγχρόνως θα προβάλει τα παραδοσιακά πρότυπα της αρχιτεκτονική μορφολογίας της περιοχή μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι η εθελοντική ομάδα ήδη απαρτίζεται από πολλά μέλη, ενώ στα μέσα του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε την δεύτερη συνάντηση μας.

Όσοι θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής εθελοντή και να τη στείλουν στο: chrisa.mpax@gmail.com

Με εκτίμηση
Χρυσή Μπαχαρίδου.

 

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ

 

Προς:  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  Εξερευνητές Τοπικής και Πολιτιστικής Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς

Ονοματεπώνυμο:

 

 

Διεύθυνση:

 

 

 

Τηλ. σταθερό / κινητό:

 

 

Email