Τριήμερη επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη και στη Σαμοθράκη πραγματοποιεί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του αρχιεπισκόπου ήταν η μονή κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης, όπου τον υποδέχθηκε η αδελφότητα της μονής με την ηγουμένη Μακρίνα και τους ιερείς καθώς και τα κορίτσια από την κατασκήνωση «Ουρανούπολη» που βρίσκεται δίπλα στην μονή.
Ο μακαριώτατος προσκύνησε στο Καθολικό, την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Έβρου, τον τάφο του μακαριστού γέροντος π. Πολυκάρπου και δέχθηκε κέρασμα στο αρχονταρίκι της μονής, όπου οι μοναχές έδειξαν στον μακαριώτατο μερικά από τα εργόχειρα που δημιουργούν, κέντημα, αγιογραφία, ψηφιδωτό κ.α.

Σε δήλωσή του ο κ. Ιερώνουμος τόνισε: «Αναγκαιότητα είναι να μεταμορφωθεί σε πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής. Να κατανοήσουν όλοι ότι η Θράκη, οι ανάγκες και τα προβλήματα της, είναι υπόθεση εθνικής προτεραιότητας. Οι Θρακιώτες πρέπει να διατηρήσουν την ελπίδα τους και να παραμείνουν στον τόπο τους. Δεν τους αξίζει η φυγή και η αβεβαιότητα.
Προϋπόθεση για όλα αυτά, είναι η άμεση, δραστική και δυναμική παρέμβαση της Πολιτείας και το ειλικρινές ενδιαφέρον όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων της Χώρας μας».
αρχιεπίσκοπος