μητρόποληΤο «Εργαστήρι Λόγου και Τέχνης» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, το οποίο περιλαμβάνει την «Θεατρική Ομάδα» και τις «Συνάξεις Προβληματισμού και Διαλόγου» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση και λειτουργία μίας ακόμη πολιτιστικής δομής που θα εμπλουτίσει τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του.
Πρόκειται για το Συγκρότημα Ελληνικής Μουσικής με την διακριτική ονομασία «ΕΝΤΕΧΝΩΣ». Το συγκρότημα , όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, έχει ως στόχο να παρουσιάζει στο κοινό της Αλεξανδρουπόλεως, αλλά και οπουδήποτε, έντεχνη ελληνική μουσική και τραγούδια νέων κυρίως συνθετών και στιχουργών χωρίς να αποκλείει βέβαια και την πλούσια σχετική μουσική παράδοση της πατρίδος μας. Εμπνευστής και βασικός συντελεστής του συγκροτήματος είναι ο γνωστός και καταξιωμένος μουσικός της πόλεώς μας κ. Βασίλειος Γρένδας, πλαισιούμενος από νέους ανθρώπους με μουσικές γνώσεις και διάθεση δημιουργικής προσφοράς.
Συγκεκριμένα τα υπόλοιπα μέλη της ορχήστρας είναι ο Γεράσιμος Φωτιάδης στο βιολί, η Δώρα Τσιακίρη στο βιολοντσέλο, ο Δημήτρης Σιδηρόπουλος στην κιθάρα, ο Δημήτρης Ζυγερίδης στο μαντολίνο, ο Νικόλας Κεσκίνης στο μαντολίνο και στο βιολί και η Μαρία Κωνσταντοπούλου στο τραγούδι. Η μουσική και η ενορχήστρωση είναι του Βασίλη Γρένδα, ο οποίος παίζει και πιάνο.

Η ορχήστρα θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εμφάνιση το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως. Η είσοδος είναι ελεύθερη.