εργατικό κέντρο ΈβρουΤην επαναπρόσληψη υπαλλήλων στο εργοστάσιο του Ζούρα, απαιτεί το εργατικό κέντρο Έβρο. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου καταγγέλει και καταδικάζει την Διοίκηση του Εργοστασίου ΖΟΥΡΑ, η οποία θέλοντας να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, προέβη σε δύο απολύσεις συνδικαλιστών, καθώς και σε μήνυση για την σύλληψη δύο συνδικαλιστών, του Προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιοχής Αλεξ/πολης- Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και μέλος του Δ.Σ. του Εργατ/κου Κέντρου Κλάδη Διονύση, καθώς και του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Κατσιμένη Κώστα , επειδή συμμετείχαν και στήριζαν την απεργιακή κινητοποίηση στις 4/6/2016 , στο εργοστάσιο του Ζούρα, στην Αμφιτρίτη Αλεξανδρούπολης με κυρίαρχα αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων (πλεον των 6 μηνών ), καθώς και την ακύρωση 2 απολύσεων εργαζομένων λόγω συνδικαλιστικής δράσης.
Οι απολύσεις αυτές είναι εκδικητικές και οφείλονται στη διάθεση των εργαζομένων να αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση στο χώρο εργασίας. Η εργοδοσία θορυβήθηκε και θέλησε με την απόλυσή τους να φοβίσει όλους τους υπόλοιπους, ώστε κανείς να μη σκεφτεί να αντιδράσει στο μέλλον.
Καλούμε την Διοίκηση του Εργοστασίου ΖΟΥΡΑΣ να προχωρήσει στην άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων και την καταβολή των οφειλόμενων στους εργαζόμενους.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Ασπιώτης Ευστάθιος Βαφειάδου Ιωάννα