ΔΕΥΑΑΗ προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας είναι προτεραιότητα και αυτό οφείλουμε να το αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας, μεταφέροντας με το παράδειγμά μας οι μεγαλύτεροι στα παιδιά μας το μήνυμα της αγάπης προς το περιβάλλον. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών πρέπει να αρχίζει από το σχολείο. Μια οικολογικά προσανατολισμένη παιδεία θα δώσει πιθανόν λύσεις στα περιβαλλοντικά ζητήματα με την ανάπτυξη οικολογικής σκέψης και τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης μέσα από ενεργητικές μεθοδεύσεις της σχολικής διαδικασίας.
Αξιοποιώντας τη δημιουργική έκφραση των ανησυχιών και των προβληματισμών που αναπτύσσονται κατά την διάρκεια υλοποίησης τω Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) η Δ.Ε.Υ.Α.Α. σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Έβρου διοργανώνει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Αλεξανδρούπολης από 10:00 π.μ. έως 12:30 π.μ.
Στην εκδήλωση οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους όπως:
• Έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Περιβάλλον – Νερό»
• Παρουσίαση των σχολικών δράσεων των περιβαλλοντικών ομάδων των Δημοτικών Σχολείων με θέμα το νερό και το περιβάλλον.
• Παρουσίαση ποιημάτων, χορού, σκετς με θέμα το νερό και το περιβάλλον.
• Βράβευση των καλύτερων εργασιών των μαθητών του διαγωνισμού παραμυθιού με θέμα « Μια φορά κι ένα …..νερό».

Η ΔΕΥΑΑ με τις δράσεις και τα έργα της συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής που ομολογουμένως δέχεται πολλές πιέσεις και απειλές. Η αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και οι «γαλάζιες σημαίες» που λαμβάνουν οι παραλίες μας οφείλονται και στα έργα της ΔΕΥΑΑ.
Οι ενέργειες ωρίμανσης, ένταξης και υλοποίησης των μεγάλων ζωτικών έργων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και ήδη έχει κατατεθεί η πρώτη πρόταση χρηματοδότησης έργων υδρευτικών δικτύων των πόλεων Φερών και Αλεξανδρούπολης ύψους 3.500.000 ευρώ.
Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Όμως μια μέρα δεν αρκεί. Η κινητοποίηση για τη φροντίδα και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας. Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε με οποιονδήποτε τρόπο σ’ αυτή την προσπάθεια.