ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΑΝΘ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

             Το πρόγραμμα εθελοντισμού για το αστικό περιβάλλον της πόλης, που ξεκίνησαν από κοινού τον περασμένο Ιούλιο η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων και η ΧΑΝΘ, απέδωσε καρπούς.  Εκατό και πλέον εθελοντές της ΧΑΝΘ κατέγραψαν τους τελευταίους μήνες σε 49 δρόμους της πόλης  πάνω από 200 κενές δενδροδόχους, εκεί που κάποτε υπήρχαν υγιή δένδρα.

            Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2011 κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας  και  ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΧΑΝΘ Ιωάννης Σωσσίδης, όλες οι δενδροδόχοι θα καλυφθούν με νέα δενδρύλλια ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου  θα φυτευτούν 1400 ακόμη δένδρα και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες.

            Ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε ιδιαίτερα, ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα φύτεψε πάνω από 3000 νέα δένδρα και ότι τον επόμενο χρόνο,  στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων της Θεσσαλονίκης, θα δρομολογηθούν νέες δράσεις για την  προστασία και υιοθεσία χώρων πρασίνου, καθώς και για νέες, εντατικές  δενδροφυτεύσεις και στις έξι Δημοτικές Κοινότητες. Ήδη η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων κατασκεύασε 500 νέες δενδροδόχους και στήριξε κάθε εθελοντική ενέργεια ή χορηγία για την ενίσχυση του πρασίνου στην πόλη.

«Πρέπει εμείς οι ίδιοι να προστατεύσουμε τις δενδροστοιχίες της πόλης από κακόβουλες ενέργειες συμπολιτών μας και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι πρωτοβουλίες των εθελοντών της ΧΑΝΘ. Εντοπίσαμε το πρόβλημα και ζητούμε περισσότερο πράσινο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής»  ανέφερε ο  πρόεδρος Δ.Σ. ΧΑΝΘ Ιωάννης Σωσσίδης.

            Σύμφωνα με όσα  ανακοινώθηκαν στη Συνέντευξη Τύπου, αύριο (Τετάρτη) 28 Σεπτεμβρίου 2011, από τις 18.00, οι εθελοντές της ΧΑΝΘ θα αναλάβουν δράση στο κέντρο της πόλης και με ειδικές πινακίδες σήμανσης «ΚΑΠΟΤΕ ΕΔΩ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΔΕΝΔΡΟ» θα εντοπίσουν τα σημεία των κενών δενδροδόχων, ζητώντας περισσότερο πράσινο. Βασικό σύνθημα της συγκεκριμένη πρωτοβουλίας είναι  «ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΚΑΤΟΙΚΟΣ».