Ατζούν ΙλίτζαλιΓεννημένος το Μάιο του 1969 στην Αδριανούπολη της Θράκης, με τους γονείς του να κατάγονται από το Ερζερούμ της Ανατολικής Τουρκίας (Θεοδοσιούπολη), είναι ο Τούρκος Ατζούν Ιλίτζαλι, ο οποίος φημολογείται ότι θέλει να ανοίξει τηλεοπτικό σταθμό στην Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει και είναι αρκετά, ο ίδιος έχει συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ενδιαφέρεται να ανοίξει ψυχαγωγικό τηλεοπτικό σταθμό.
Ο Ιλίτζαλι ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος, στη συνέχεια απέκτησε δική του ταξιδιωτική εκπομπή, πέρασε στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων και σιγά σιγά, το ένα μετά το άλλο τα επιτυχημένα βήματα, τον οδήγησαν και στην τεράστια οικονομική του επιτυχία.
Αν και το 2010 η περιουσία του, υπολογίζονταν στα 25 εκ. Ευρώ, το νούμερο αυτό θεωρείται ότι ανήκει στο παρελθόν, καθώς φιγουράρει πολύ ψηλά στη λίστα με τους πλουσιότερους Τούρκους.
Οι σχέσεις του με τον Ερντοάν, φαίνεται πως είναι πολύ καλές, όπως και με τη νεότατη σύντροφό του Σεϊμά Σουμπασί, με την οποία έχουν αποκτήσει και μία κόρη. Συνολικά ο Ατζούν Ιλίτζαλι έχει τέσσερα παιδιά από δύο γάμους.
Το αν ο γείτονας θα επενδύσει στη χώρα μας, θα φανεί σε λίγο χρονικό διάστημα. Πάντως για να βλέπουν το κανάλι του στην Αδριανούπολη, θα πρέπει οι Τούρκοι να αποκτήσουν αποκωδικοποιητές.

 

σεϊμά σουμπασί