Αντιπροσωπεία Δημάρχων του Κοσσόβου που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανθρωπίνων Οικισμών των Ηνωμένων Εθνών (UN-HABITAT) υποδέχθηκε σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα στελέχη του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, μέσω του οποίου δόθηκε η ευκαιρία για τη σημερινή συνάντηση και καλωσόρισε τους Δημάρχους του Κοσσόβου τονίζοντας ότι «η Θεσσαλονίκη είναι μια ανοιχτή και φιλική πόλη, για τους επισκέπτες, τους επιχειρηματίες, αλλά και τους σπουδαστές, ιδιαίτερα όσους προέρχονται από τις γειτονικές χώρες».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε οι Κοσσοβάροι Δήμαρχοι, ενημερώθηκαν από τον Γιάννη Μπουτάρη και τους συνεργάτες του για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος Διοίκησης στην Ελλάδα, αλλά και για τις αλλαγές που σηματοδότησε για το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο νόμος για την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
Νωρίτερα ο Δήμαρχος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον υπουργό Εσωτερικών και αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Κοσσόβου, Σλόμπονταν Πέτροβιτς. Οι περίπου 25 Δήμαρχοι και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κοσσόβου Μπάϋρους Τζεμάλι, περιηγήθηκαν στη συνέχεια τα αξιοθέατα και τα μνημεία της πόλης.