Διέπρεψαν τρεις μαθητές του 4ου λυκείου Αλεξανδρούπολης, καθώς αναδείχτηκαν νικητές στον «5ο διαγωνισμό μαθηματικής και λογικής σκέψης του κολλεγίου Ανατόλια σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, που πραγματοποιήθηκε σε δύο χρονικές περιόδους, στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2016 (προημητελικοί, ημιτελικοί) και στις 6 Μαρτίου οι τελικοί.
Οι μαθητές Αντώνης Φούρφαρο, Απόστολος Κουζούκος και Χρήστος Παυλίδης της Β λυκείου, συναγωνίσθηκαν 182 τριμελής ομάδες από όλη την Ελλάδα. Κατάφεραν να περάσουν στον προημιτελικό, ημιτελικό και τελικό ως πρώτη ομάδα συγκεντρώνοντας την μεγαλύτερη βαθμολογία. Στον τελικό συναγωνισθήκαν με 6 ομάδες τις οποίες και νίκησαν κατακτώντας την πρώτη θέση.
μαθητές διαγωνισμός Ο διαγωνισμός μαθηματικής και λογικής σκέψης είναι μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων, χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή να απαιτεί προετοιμασία. Η επίλυση λογικών γρίφων θεωρείται διεθνώς μία ουσιαστική και συναρπαστική διαδικασία μάθησης στοχεύοντας στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος τριμελείς ομάδες μαθητών γυμνασίου και λυκείου.
Ο διαγωνισμός μαθηματικής και λογικής σκέψης είναι εγκεκριμένος από το υπουργείο παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα του μαθητικού συνεδρίου επιστήμης και τεχνολογίας του κολλεγίου Ανατόλια (ACSTAC) το οποίο είναι πιστοποιημένο από το CERN. Επιπλέον, τελεί υπό την αιγίδα της Καγκουρό Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό».