λαθρομεταναστεςΗ δέσμευση της κυβέρνησης δια του πλέον αρμόδιου υπουργού, του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, είναι σαφέστατη. Μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενικός» στις 8 Φεβρουαρίου, ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος και απόλυτος, λέγοντας ότι: «η πολιτική απόφαση είναι πως ο Έβρος και η Θράκη, γενικότερα, είναι έξω από το πρόγραμμα προσφύγων», αναφερόμενος στο που θα εγκατασταθούν πρόσφυγες στη χώρα μας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 λίγες μέρες μετά αποκάλυψε σχέδιο της κυβέρνησης για φιλοξενία 60 προσφύγων στην Αλεξανδρούπολη, κάτι που δε επιβεβαιώνει τη δήλωση του υπουργού που είχε προηγηθεί.

Τα δεδομένα για τον Έβρο, για τη Θράκη, για την Ελλάδα είναι δραματικά. Οι Έλληνες μεταναστεύουν αναζητώντας διέξοδο στην ασφυκτική πίεση του μνημονίου. Πρόσφυγες, μετανάστες και λαθρομετανάστες, περνούν τα σύνορα κατά χιλιάδες και «εγκλωβίζονται» στη χώρα μας. Οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν δηλώνουν. Δε φεύγουν όμως.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι ενδιαφέρονται, το για ποιους και πως είναι το θέμα.
Επίσης σίγουρο είναι ότι τα σενάρια είναι πολλά και περισσότερα ακούγονται.
Το τηλέφωνο κάπου κτύπησε, μας αναφέρουν πολύ καλές πηγές μας, το θέμα δεν έχει αφεθεί στην τύχη του από τοπικούς φορείς.
Κρίσιμο το επόμενο διάστημα.