τρακτέρΜαργαριτίδης για Τσίπρα: «Έχει φωτογένεια ο άνθρωπος».

Νωρίς το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση αγροτών – Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση μετείχαν 15 αγρότες οι οποίοι εκπροσωπούσαν 68 μπλόκα καθώς και οι υπουργοί Κατρούγκαλος, Αποστόλου, Μπόλαρης.
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για 12.000 ευρώ αφορολόγητο κι ότι δε θα φορολογούνται οι αποζημιώσεις. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι στην παρούσα φάση δε θα έρθει προς ψήφιση το ασφαλιστικό.
Στη συνάντηση μετείχε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης, ο οποίος εκπροσωπούσε το μπλόκο των Καστανεών και μιλώντας στο thraki Νεα, είπε ότι οι αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων θα παρθούν από τους ίδιους τους αγρότες. Παράλληλα σχολιάζοντας την επαφή του με τον πρωθυπουργό με πολύ χιούμορ ανέφερε: «Έχει φωτογένεια ο άνθρωπος».

«Είμαστε σαράντα ημέρες στον αγώνα, δεν είναι αγώνας μια και έξω, ο αγώνας αυτός είναι παρακαταθήκη για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα», τόνισε ο Βαγγέλης Μπούτας.
Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του ανέφερε: «Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν θα λύσουμε το πρόβλημα, εάν δεν αυξήσουμε τον εθνικό μας πλούτο. Πρέπει να βρούμε λύσεις για τους ανθρώπους που παράγουν, αλλά να κάνουμε κι έναν διαχωρισμό ανάμεσα σε εκείνους τους αγρότες που δυσκολεύονται να παράγουν και σε μια μικρή μειοψηφία που έχει ωφεληθεί πολύ τα τελευταία χρόνια». «Θέλω να πιστεύω πως απέναντί μου έχω ανθρώπους του μόχθου. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση».