ΤσιομπανίδηςΑναφορά στην επιτροπή αναφορών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κατέθεσε ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας Βάκης Τσιομπανίδης. Η αναφορά σύμφωνα με απάντηση που έστειλε η επιτροπή γίνεται δεκτή και το θέμα θα συζητηθεί στην ολομέλεια του κοινοβουλίου.
Στην απάντησή του το μέλος της επιτροπής Cecilia Wikstrom αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Τσιομπανίδη
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η επιτροπή αναφορών έχει αρχίσει να εξετάζει την αναφορά σας. Η επιτροπή θεωρεί την αναφορά σας παραδεκτή δεδομένου ότι το αντικείμενο της εμπίπτει στο πεδίο δραστηριοτήτων της Ευρωπαικής ένωσης, σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωπαικού κοινοβουλίου.
Στην συνέχεια η επιτροπή ζήτησε απο Ευρωπαική επιτροπή να διεξάγει προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις διάφορες πλευρές του προβλήματος βάσει των πληροφοριών που έχεται υποβάλει.
Η επιτροπή θα συνεχίσει την εξέταση της αναφορά σας μόλις λάβει τις απαιτούμενες πληροφορίες.
Η επιτροπή πιστεύει εξάλλου ότι τα θέματα που θίγεται στην αναφορά σας πρέπει να υποβληθούν στην ολομέλεια του Ευρωπαικού κοινοβουλίου στο πεδίο αρμοδιότητας της οποίας εμπίπτει, και αποφάσισε συνεπώς να την διαβιβάσει και στην μόνιμη αντιπροσωπία της Ελλάδας στην Ευρωπαική ένωση προς ενημέρωση.
Θα σας ενημερώσω εγκαίρως ως προς οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σχετικά με την αναφορά σας.
Με εκτίμηση
Cecilia Wikstrom