τρακτέρΣτο πλευρό των αγροτών που έχουν βγει στους δρόμους στέκεται η Β ΕΛΜΕ Έβρου.
Η ΕΛΜΕ εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο αναφέρει:
Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών της περιοχή μας.
Την ώρα που οι αγρότες, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που συνθέτουν τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα οικονομικής επιβίωσης, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές που έχουν βάλει στο στόχαστρο και την Ελληνική Αγροτιά.
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Η πολιτική που πλήττει το εισόδημα των αγροτών είναι αυτή που απαξιώνει τη δημόσια παιδεία, που μειώνει τους μισθούς, που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης που διαλύει την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Είναι η πολιτική της άγριας φοροεπιδρομής, του κλεισίματος των σχολείων, της απόσυρσης του κράτους από την υποχρέωσή του να παρέχει στους μαθητές μας, δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.
Είναι η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης και κατά συνέπεια της αμάθειας και της σχολικής εγκατάλειψης, που φέρνουν τα μέτρα συγκυβέρνησης και Τρόικας και τα Μνημόνια. Αυτή την πολιτική μόνο το ενιαίο μαχητικό λαϊκό κίνημα μπορεί να την αντιμετωπίσει.
Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στην άνευ προηγουμένου αντι-ασφαλιστική και φορολογική επίθεση που δεχόμαστε, ανατρέποντας τα σχέδια της κυβέρνησης.