ΑΝΑΣΑΕρώτηση προς το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, κατέθεσε η δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ, σχετικά με τη δημοσιογραφική παρουσία του Δημοσθένη Δούκα. Ο κ. Δούκας, είναι δημοτικός υπάλληλος και η ΑΝΑΣΑ με την ερώτησή της επιθυμεί να μάθει, αν είναι παράνομη η άσκηση δημοσιογραφίας εκτός δήμου από τον κ. Δούκα.
Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται:

Η Δημοτική παράταξη «ΑΝΑ.Σ.Α.» λαμβάνοντας υπόψη σχετικά δημοσιεύματα σε τοπικά ιστολόγια, αλλά και σχόλια-καταγγελίες πολιτών, κατέθεσε ερώτημα για το επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, όσο αφορά την παράνομη άσκηση ιδιωτικού έργου από τον δημοτικό υπάλληλο κ. Δημοσθένη Δούκα.
Ο κ. Δούκας είναι «υπάλληλος ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με πλήρες ωράριο (ΙΔΑΧ) ειδικότητας ΠΕ Οικονομικών με βαθμό Β’» στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης https://diavgeia.gov.gr/doc/6 ΟΑΝΩΨΟ-0ΨΧ?inline=true γεγονός που αποτελεί αιτία Διαγραφής Μέλους και από την Ένωση Συντακτών – Άρθρο 9 του Καταστατικού της ΕΣΗΕΜΘ (πηγή: www.esiemth.gr).
Παρόλα αυτά ασκεί παρανόμος και με την ανοχή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης τα τελευταία χρόνια και ιδιωτικό έργο με την ιδιότητα του δημοσιογράφου σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα, χωρίς καμία σχετική άδεια.
Σήμερα εμφανίζεται ως σχολιαστής – δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό «STATUS RADIO 94.2» και στην «ΑΛΦΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ». Σε σχετικές επιστολές που έχουμε στείλει στις διευθύνσεις των δύο αυτών μέσων ενημέρωσης, μέχρι και σήμερα έχουμε λάβει απάντηση μόνο από τον κ.Αποστολίδη, χωρίς να αναφέρεται όμως ότι κ.Δούκας διαθέτει και την σχετική άδεια.
Με το υπ´ αριθμ. 60- 6/8/2015 έγγραφο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου δημοτικών υπαλλήλων ΟΤΑ Α βαθμού Ν.Έβρου, προς τον δημοτικό υπάλληλο του δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Δημοσθένη Δούκα, υπάρχει αρνητική απάντηση (με κοινοποίηση στον δήμο Αλεξανδρούπολης) στο από 5/8/2015 αίτημά του για «Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικής εργασίας -χωρίς αμοιβή», διότι δεν φέρει την απαραίτητη διατύπωση γνώμης της δημοτικής αρχής.
Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης