αγωγόςΤα κατάφερε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης.
Νέες προοπτικές ανοίγονται για το βόρειο τμήμα του Έβρου, καθώς το φυσικό αέριο φτάνει και στην Ορεστιάδα, όχι μέσω αγωγών, αλλά μέσω δικτύου μεταφοράς.
Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση από τον περιφερειάρχη για την ένταξη των πέντε πρωτευουσών των περιφερειακών ενοτήτων της ΑΜΘ, στο δίκτυο για την οικιακή χρήση του φυσικού αερίου, η περιφέρεια ανακοίνωσε και την ένταξη της Ορεστιάδας χωρίς συνδετήριο αγωγό αλλά με σύστημα CNG.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thraki Νεα, η συμφωνία με τη ΔΕΠΑ για την Ορεστιάδα περιλαμβάνει κέντρο κοντά στη βιομηχανική περιοχή. Το κέντρο θα εφοδιάζεται με αέριο που θα φτάνει στην περιοχή μέσω του σιδιροδρομικού δικτύου και σε πρώτη φάση θα καλύπτονται βιομηχανικές ανάγκες. Το αμέσως επόμενο βήμα θα αφορά στην οικιακή χρήση αλλά και στην προμήθεια με καύσιμο οχημάτων.
Φυσικά η νέα προοπτική δίνει νέες δυνατότητες στην εξοικονόμηση καυσίμων για το εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας.
Η χρήση των νέων δικτύων εκτιμάται ότι θα γίνει νωρίτερα από το 2020.
«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με εσωτερική διόρθωση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι αποφασισμένη να καλύψει τη δαπάνη που της αντιστοιχεί, για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων. Η πρώτη πρόσκληση για τις κατασκευές θα εκδοθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.

 

Τη σημερινή ημέρα, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης τη χαρακτήρισε ως την πιο χαρούμενη μέρα της αυτοδιοικητικής του πορείας.