νοσοκομείο ΔιδυμοτείχουΜειώνεται επικίνδυνα ο αριθμός των γιατρών με αποτέλεσμα να μη μπορεί να λειτουργήσει σε φυσιολογικές συνθήκες.

Μόλις τρεις γιατροί, καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες χιλιάδες ασθενών, όλο το 24ωρο.

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει πλέον με τη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Η κλινική έμεινε μόλις με τρεις γιατρούς, καθώς έληξε η σύμβαση της μοναδικής επικουρικού, δεν υπάρχει αντικαταστάτης, ούτε ειδικευόμενος, ούτε καν αγροτικός γιατρός για να βοηθάει στον τεράστιο όγκο δουλειάς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2014 η κλινική εξέτασε 15.000 παιδιά, ενώ για τις ανάγκες των 700 παιδιών που νοσηλεύτηκαν στις εφημερίες δεν υπάρχει καν νοσηλευτής.

Παράλληλα η κλινική καλύπτει και τη μαιευτική και τις 400 περίπου γέννες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.
Αντίστοιχα ίλιγγο προκαλούν οι αριθμοί των παιδιών που εξετάζει και η μοναδική παιδίατρος του κέντρου υγείας Ορεστιάδας.
Τα περιστατικά κάθε χρόνο αυξάνονται, όμως οι γιατροί μειώνονται.

Ο αριθμός των εφημεριών των γιατρών καλύπτεται σε λίγες μέρες.

Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου καλύπτει τα παιδιά όλου του βορείου και κεντρικού τμήματος του Έβρου και έγιναν πολύ μεγάλοι αγώνες για τη λειτουργία της κλινικής. Μέχρι πριν τέσσερα περίπου χρόνια, πριν λειτουργήσει η παιδιατρική στο Διδυμότειχο, όλα τα περιστατικά που έχριζαν νοσηλείας εξυπηρετούνταν από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, δηλαδή 170 χιλιόμετρα μακριά από το Ορμένιο!

Πρόβλεψη σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thraki Νεα, για πρόσληψη έστω επικουρικού γιατρού δεν υπάρχει και αυτό επιτείνει την αγωνία.

Την ίδια ώρα μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό σχεδόν σ’ όλες τις κλινικές του νοσοκομείου Διδυμοτείχου με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου Δημήτρη Λαζόπουλο, να μετακινεί γιατρούς από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να καλύπτει μερικώς τα κενά.

Το thraki Νεα, ζήτησε την άποψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και γιατρού Δημήτρη Ρίζου, ο οποίος τόνισε ότι γνωρίζει τα προβλήματα κι ότι έχει εμπιστοσύνη στο προσωπικό του νοσοκομείου.
Στο μεταξύ, τόνισε γενικά, αλλά με νόημα για το νοσοκομείο ότι: «Δεν είναι φυσιολογικό να παρεμποδίζεται προσωπικό στην άσκηση των καθηκόντων του».