Ένα ανδρόγυνο συνελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα στο τελωνείο του Παζάρ Κιουλέ, με την κατηγορία της εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Τουρκία.
Σε περιπέτειες μπήκαν δεκάδες επιβάτες τουριστικού λεωφορείου που πραγματοποιούσε ημερήσια εκδρομή στην Αδριανούπολη, όταν Τούρκοι τελωνειακοί εντόπισαν έναν ύποπτο σάκο στο χώρο των αποσκευών του λεωφορείου.

Οι τελωνειακοί άνοιξαν το σάκο και διαπίστωσαν ότι περιέχει ύποπτες ουσίες.
Αμέσως ξεκίνησαν εξονυχιστικό έλεγχο στο λεωφορείο, ενώ κράτησαν τα διαβατήρια όλων των επιβατών και στην ουσία τους έθεσαν υπό κράτηση μέχρι να διαπιστωθεί σε ποιον άνηκε ο σάκος.
Δύο γυναίκες υπέδειξαν έναν επιβάτη και υποστήριξαν ότι ανέβασε το σάκο από την Ορεστιάδα.
Ο επιβάτης όμως αρνούνταν κάθε ανάμειξη και για ώρες, όλοι οι επιβάτες μπήκαν σε πολύ μεγάλη περιπέτεια.

Το λεωφορείο με τους επιβάτες οδηγήθηκε στο τελωνείο του Καπί Κιουλέ, στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, όπου υπάρχει ειδικό μηχάνημα σκαναρίσματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν σε άλλο σημείο ουσίες ή οτιδήποτε άλλο παράνομο, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι.

Τελικά, ύστερα από έλεγχο δαχτυλικών αποτυπωμάτων, αποδείχτηκε ότι ο σάκος άνηκε σε συγκεκριμένο επιβάτη, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τη γυναίκα του.

Η ημερήσια εκδρομή προς την Αδριανούπολη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ οι επιβάτες επέστρεψαν στα σπίτι τους, μετά τις 19:00 το απόγευμα, έντεκα ώρες μετά την αναχώρησή τους από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που συνέλεξε με ιδιαίτερη προσοχή το thraki Νεα και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τις τουρκικές τελωνειακές αρχές ο σάκος περιέχει ουσίες οι οποίες αποτελούν βάση για παρασκευή ναρκωτικών.