Ότι θα βγάλει «τα άπλυτα του στο φόρα» εκβίαζε 42χρονος έναν ιερέα.

Η υπόθεση, η οποία τελικά εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές, αποτελεί συνέχεια της υπόθεσης εκβιασμού από το ίδιο άτομο, κατά επιχειρηματία στο Διδυμότειχο.

Και για δεύτερη υπόθεση εκβιασμού κατηγορείται ένας 42χρονος από το Διδυμότειχο. Ο 42χρονος πριν λίγες μέρες, είχε ταυτοποιηθεί ως ο άνθρωπος ο οποίος έστελνε ανώνυμες επιστολές σε επιχειρηματία και του ζητούσε 10.000 Ευρώ για να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα του παραλήπτη.
Ύστερα από την έρευνα της αστυνομίας, αποδείχτηκε ότι ο 42χρονος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έστειλε επιστολές και σε 39χρονο ιερέα, ο οποίος υπηρετεί στο Διδυμότειχο και του ζητούσε 50.000 Ευρώ, προκειμένου να μην τον διασύρει ηθικά.

Όλες οι επιστολές ήταν γραμμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος βρίσκεται στα εργαστήρια της αστυνομίας και έχει εξεταστεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σπίτι του κατηγορούμενου για εκβιασμό κατά τον έλεγχο της αστυνομίας ύστερα από την πρώτη φάση εξιχνίασης της υπόθεσης, είχαν βρεθεί εκτός από τον υπολογιστή και τέσσερις επιστολές.

Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Διαβάστε: Υπόθεση εκβιασμών στο Διδυμότειχο